1 min

LG lijkt hoog in te zetten op NFC-technologie gedurende de komende CES-beurs. Het Koreaanse merk brengt zowel een 9.1 channel home theater-set, als een Blu-ray-speler, beide uitgerust met NFC-technologie.

De NFC-chip in de BP730 Blu-ray-speler en de BH9430PW 9.1 channel home theater-set moet het eenvoudig maken om media vanaf een telefoon met NFC-ondersteuning af te spelen. Het surround sound-systeem wordt verder uitgerust met een iPod dock en bevat een privé audio-mode, die de gebruiker in staat stelt om geluid vanaf het surround sound-systeem te streamen naar een nabije smartphone wanneer je het huis moet delen met anderen die niet op je muziek zitten te wachten.

Naast de twee bovenstaande apparaten presenteert LG op de CES-beurs ook de NB4530A sound bar, een speaker met Bluetooth en een ND8630 speakerdock, welke voor zowel Android- als iOS-toestellen geschikt is. Deze dock wordt geleverd met AirPlay- en Bluetooth-ondersteuning. Als laatste is er de NP6630 portable speakerset, wederom met AirPlay- en Bluetooth-ondersteuning, maar dit apparaat is ook geschikt gemaakt voor handelingen via NFC.

De CES-beurs vindt in januari plaats en LG zal tegen die tijd ongetwijfeld meer details bekendmaken over de bovenstaande producten.