1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG liet op de CeBIT beurs al weten dat het naast Blu-ray ook HD DVD zal ondersteunen. Het bedrijf wil hieraan uiting geven door later dit jaar een speler op de markt te brengen die beide formaten ondersteunt.

Bij monde van woordvoerder John Taylor, liet LG weten nog voor het einde van dit jaar een dual-format speler te willen uitbrengen. Een dergelijke speler zou het grote gat tussen de twee formaten aanzienlijk verkleinen.

Het feit dat een aantal hardwarefabrikanten er recent voor heeft gekozen om beide formaten te ondersteunen, geeft aan dat niet alleen consumenten de strijd tussen de formaten een beetje zat zijn. Dat beaamt ook analist Richard Doherty van Envisioneering: "Een dual-format speler is een win-win situatie voor verkopers en consumenten, die waarschijnlijk maanden, of zelfs jaren van frustratie en onduidelijkheid over de twee formaten in gaan."

Analisten verwachten dat meer fabrikanten het voorbeeld van LG zullen volgen, omdat consumenten gewoon spelers willen die alle formaten zonder problemen afspelen.
De eerste HD DVD spelers komen eind deze maand op de markt, terwijl de eerste Blu-ray spelers in mei hun entree maken. Het lijkt echter verstandig om als consument de eerste maanden de kat uit de boom te kijken, zeker nu het duidelijk is dat de eerste dual-format spelers nog deze herfst in de winkels liggen.