1 min

Op deze CES pakt Dell niet enorm groot uit, maar het bedrijf heeft wel goed nieuws met betrekking tot de XPS-serie. De Dell XPS 13 krijgt later deze maand namelijk een extra upgrade-optie. De laptop kan vanaf dan worden voorzien van een Full HD-scherm. Hiermee komt Dell tegemoet aan de kritiek dat een schermresolutie van 1366 bij 768 pixels tegenwoordig echt te laag is.

Met de opkomst van de smartphone- en tabletmarkt zijn de schermresoluties drastisch toegenomen, alleen op de traditionele desktopmonitor en laptops blijven de schermresoluties in veel gevallen nog achter. Iets wat door veel mensen als een groot minpunt wordt ervaren, want met hogere schermresoluties is er meer werkruimte beschikbaar en kan het aantal pixels per inch ook worden verhoogd. Als het aantal pixels per inch hoger is, wordt het beeld scherper en prettiger om naar te kijken voor de gebruiker.

De verwachting is dat de schermresoluties van de traditionele desktopmonitoren en laptops eindelijk omhoog zullen gaan dit jaar en de 1366 x 768 resolutie grotendeels met pensioen zal worden gestuurd. Dell zet nu de eerste stap door een van zijn populaire ultrabookmodellen de optie te geven om deze met een Full HD-schermresolutie te bestellen.

De komende week zal snel duidelijk worden hoe snel we afscheid gaan nemen van de oude 1366 x 768-resolutie, als veel fabrikanten tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas hun nieuwste producten presenteren.