2min

Tags in dit artikel

, , ,

Dell heeft tijdens de CES in Las Vegas verschillende nieuwe laptops uit de doeken gedaan. Een van die systemen is de XPS 13, wat volgens de fabrikant de kleinste 13 inch-laptop ter wereld is. Het scherm van de laptop heeft bijvoorbeeld vrijwel geen randen.

Met de XPS 13 claimt Dell de kleinste 13 inch-laptop ter wereld te hebben gemaakt. Volgens de fabrikant heeft de laptop dan wel een scherm van 13 inch, maar komt de grootte van de behuizing overeen met die van een laptop met een schermgrootte van 11 inch. Dat kreeg Dell onder andere voor elkaar door de grootte van de randen rondom het scherm sterk te verminderen. Ook weegt de laptop slechts 1,2 kilogram.


Zoals we gewend zijn van Dell komt de nieuwe XPS 13 in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Gebruikers kunnen kiezen uit een Core i3, Core i5 of Core i7-processor uit de vijfde generatie van Intel, terwijl het werkgeheugen 4 of 8GB kan bedragen.

Het scherm heeft standaard een Full HD-resolutie, maar kan optioneel voorzien worden van een Quad HD+-resolutie van 3200 bij 1800 pixels. Ondanks dat het scherm zulke dunne randen heeft, blijft het toetsenbord in de body wel van normale grootte. Ook is de ramplank voorzien van verlichting. Op één acculading kan de laptop tot wel 15 uur mee, maar dat is ook afhankelijk van de configuratie van het systeem.

De Dell XPS 13 is vanaf 20 januari beschikbaar in België en Nederland, met een adviesprijs van 1399 euro. Om welke uitvoering het bij die adviesprijs dan precies gaat is op dit moment nog onduidelijk.