1 min

Aardig wat fabrikanten zijn in de weer met de claim van de dunste smartphone ter wereld. Ditmaal neemt Alcatel het stokje over met de One Touch Idol Ultra. De telefoon meet 6,45 millimeter. Aan de hand van Alcatel’s persfoto’s moeten we wel concluderen dat het hier om het dunste punt zal gaan, de camera steekt een stukje uit de behuizing.

De Alcatel One Touch Idol Ultra wordt voorzien van Android 4.1 Jelly Bean. Intern zal een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz te vinden zijn, naast 1GB aan werkgeheugen en 8GB lokale opslagruimte. Het HD OLED-scherm heeft daarnaast een afmeting van maar liefst 4,7 inch.

Om de telefoon zo dun te maken moest Alcatel wel een aantal compromissen sluiten in het ontwerpstadium. Zo ontbeert de One Touch Idol Ultra een 3,5 millimeter jackplug. Om een headset aan te sluiten moet men gebruik maken van een micro USB-adapter.

Alcatel troeft met de One Touch Idol Ultra het merk BBK af. BBK hield het record van dunste smartphone enige tijd vast met de Vivo X1. Deze telefoon was 6,55 millimeter dik.