Tijdens de CES heeft Intel bekendgemaakt dat het in de toekomst een vereiste is dat laptops voorzien worden van een touchscreen om het predikaat ultrabook te mogen dragen. Ook ondersteuning voor WiDi wordt een vereiste.

Tijdens de beurs in Las Vegas toonde de chipfabrikant een conceptproduct, dat niet alleen voorzien was van een touchscreen, maar ook als tablet te gebruiken is doordat het scherm los te koppelen is van het toetsenbord.

Intel Wireless Display ofwel WiDi is een technologie waarmee schermen draadloos van beeld en geluid voorzien kunnen worden. Het gaat hier dan om een schermresolutie van maximaal 1080p en 5.1 surround sound. Vooralsnog wordt de technologie sporadisch ondersteund door systemen, maar het succes is nog niet groot. Door een brede ondersteuning van ultrabooks zou Intel wel eens een grote stap kunnen zetten.


Het idee van Intel’s concept-laptop is natuurlijk niet nieuw. Echter, Intel’s concept bevatte alvast een Haswell-processor en is daarmee een stuk krachtiger dan de meeste alternatieven. In het geval van dit concept betekende het ook dat er een accu in zowel het scherm als het toetsenbord zat. Volgens Intel moet de laptop 13 uur mee kunnen gaan op een lading. De kans dat deze laptop in de winkel verschijnt is echter gering, maar Intel’s partners zullen de ideeën ongetwijfeld overnemen.