2min

Nu Windows 8 steeds concreter wordt en er een beeld begint te ontstaan welke kant Microsoft op gaat met het besturingssysteem. Beginnen we ook een beeld te krijgen hoe dit gaat werken op desktops en laptops, toch spelen fabrikanten al in op Windows 8. Zo toonde Intel op de Cebit een nieuwe ultrabook met een Ivy Bridge processor en een touchscreen.

Vooral dat laatste is enigszins opmerkelijk. Hoewel Windows 8 in sommige gevallen prettiger werkt met een touchscreen dan met een muis en toetsenbord. Vragen wij ons toch af of de volgende stap in laptop land is dat veel laptops touchscreens gaan krijgen. Of komt Intel met een laptop met touchscreen omdat het kan en wel leuk in speelt op de actualiteit? Intel hint met deze ultrabook al weliswaar naar Windows 8, maar het demo-model was nog voorzien van Windows 7. Dat is dan wel een gemiste kans in onze optiek.

Het gaat sowieso nog 6 maanden duren voordat er systemen in de winkel liggen met Windows 8 voorgeïnstalleerd. De ultrabook die Intel tijdens de CeBit toont is een 13,3 inch model met een capacitief LCD touchscreen en de resolutie is 1600×900 pixels. De complete specificaties van dit demo-model zijn niet duidelijk maar op de foto’s zijn een HDMI en USB 3.0 poort te vinden. Ook zijn er slots voor SD en SIM-kaarten.

Het touchscreen van dit demo-model reageert erg goed op aanrakingen volgens verschillende media en het ziet er ook echt goed uit. Het slechte nieuws is alleen dat Intel zelf geen laptopfabrikant is. Intel maakt alleen demo’s om mogelijkheden te tonen en om partners te stimuleren. Dit model gaan we dus nooit in de winkel tegenkomen.