Als we CNet mogen geloven dan is Intel voornemens om ook de kleinere fabrikanten zover te krijgen dat ze ultrabooks gaan produceren en op de markt brengen. Door een groot aanbod te creëren in verschillende ultrabooks hoopt Intel een succes te maken van deze nieuwe laptops.

Intel zal binnenkort een bijeenkomst gaan organiseren waar de grote hardwarefabrikanten bij aanwezig zullen zijn maar ook de kleinere fabrikanten en de fabrikanten van computeronderdelen. Op die manier hoopt Intel de juiste bedrijven met elkaar in contact te brengen wat weer kan leiden tot nieuwe ultrabooks.

Ultrabooks zijn laptops die licht, dun en snel zijn, voorzien zijn van een krachtige Intel processor en een prijskaartje hebben onder de 1000 dollar. Die laatste eis wordt in veel gevallen nog niet gehaald maar Intel hoopt binnen enkele jaren de gemiddelde prijs voor een ultrabook rond de 600 euro te hebben. Ultrabooks hebben veel weg van de populaire Macbook Airs van Apple, welke door Apple goed worden verkocht.

De PC-verkopen zitten een beetje in het slop door de opkomst van de smartphones en tablets maar ongetwijfeld ook door de huidige economie. Intel denkt met deze nieuwe ultrabooks de pc-markt weer een beetje uit het slop te trekken.

Door de kleinere fabrikanten nu in contact te brengen met alle grote fabrikanten hoopt Intel dat veel partijen zullen gaan samenwerken en we in 2012 een zeer groot aanbod van ultrabooks van verschillende merken gaan zien. De toekomst zal uitwijzen of dit plan van Intel gaat slagen.