Sony heeft zijn nieuwe vlaggenschip voor de Xperia-lijn gepresenteerd op de CES. Het gaat om de Xperia Z, waarover op voorhand al heel wat informatie beschikbaar was. De Xperia Z wordt onder andere uitgerust met een 5 inch 1080p-scherm, daarnaast zal de telefoon waterdicht zijn tot op een meter diepte.

De Sony Xperia Z brengt een 5 inch 1080p-scherm, met een pixeldichtheid van 443 pixels per inch. De telefoon is met 7,9 millimeter ook niet bepaald dik. Verder bevat de Xperia Z een quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro-chipset met ingebakken ondersteuning voor LTE en NFC, 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslag. Het interne geheugen van de Xperia Z kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart.

Verder is het nieuwe vlaggenschip van Sony uitgerust met een 13 megapixel Exmor RS camerasensor en een 2 megapixel Exmor R-sensor aan de voorzijde van het apparaat. Ook komt de Sony Xperia Z met IP55- en IP57-certificatie, dit betekent dat de telefoon waterbestendig is tot maximaal 1 meter, beschermd is tegen stralen water en ook stofbestendig is.

Qua software zal de Xperia Z draaien op Android 4.1 Jelly Bean. Kort na de lancering zal er overigens al een update naar Android 4.2 beschikbaar komen, zo maakte Sony duidelijk. Hoeveel de Xperia Z zal gaan kosten is tot op heden onbekend, wel zou het apparaat al in het eerste kwartaal van 2013 op de markt gaan komen.