Er was al geen gebrek aan aankondigingen van Ultra HD-televisies op CES dit jaar, maar Sony voegt er toch nog wat extra’s aan toe. Naast een tweetal nieuwe Ultra HD-televisies, komt het bedrijf ook met een 56-inch Ultra HD OLED-TV.

Sony’s nieuwe 56 inch TV is uitgerust met een OLED-paneel met een resolutie van 3840 bij 2160. De televisie is uitgerust met Sony’s eigen Oxide Semiconductor TFT en Super Top Emission-techhnologie, maar naast het strooien met termen, lijkt Sony niets kwijt te willen over de nieuwe televisie.

Waar Sony wel wat meer informatie over kwijt wil, zijn de nieuwe 55- en 65-inch Ultra HD TV’s die de consument meer keuzevrijheid moet bieden in afmetingen voor Ultra HD-TV’s. Sony introduceerde vorig jaar een 84 inch Ultra HD-Bravia XBR-84X900 voor een prijs van 25.000 dollar.

De televisies beschikken beide over een Triluminous-display, met de X-Reality PRO- en Motionflow XR960-technologie. Ook beschikken de TV’s over WiFi-ondersteuning en one-touch screen mirroring via NFC om media vanaf mobiele apparaten af te spelen. De prijs van de twee nieuwe TV’s is nog niet bekendgemaakt.