2min Devices

Sony SimulView nu toegepast op 84-inch UltraHD TV

Sony’s SimulView werd voor het eerst aangekondigd in combinatie met de 24 inch PlayStation 3D Display, op de E3 in 2011. Dit jaar maakt de technologie zijn herintrede mee. Inmiddels is de SimulView-technologie in volle glorie te aanschouwen op de Consumer Electronics Show, ditmaal toegepast op een 84 inch Ultra HD LED TV van het Japanse bedrijf.

De 84 inch Ultra HD LED TV van Sony toont Gran Turismo 5 door twee verschillende Full HD feeds weer te geven op het scherm. Deze feeds kunnen volledig los van elkaar bekeken worden door twee gebruikers, door middel van gepolariseerde brillen.

Hoe dit precies in zijn werk gaat is als volgt: Aangezien een Ultra HD TV twee keer het aantal verticale en horizontale lijnen bevat in vergelijking met een Full HD TV, schaalt de TV de graphics van Gran Turismo 5 naar een hogere resolutie. In plaats van het toepassen van deze resolutie voor slechts één speler, wordt deze opgebroken tussen twee spelers. Door deze splitsing kunnen twee spelers tegelijk spelen op één scherm. De twee beelden worden op elkaar geplaatst, waarna met behulp van gepolariseerde brillen één van de twee beelden eruit gefilterd wordt met als resultaat één beeld in Full HD per persoon.

Wat betreft kwaliteit wordt er dus ingeleverd en moeten spelers het doen met een Full HD-resolutie in plaats van Ultra HD. Daarentegen kunnen ze wel op een volledig scherm tegen elkaar spelen, wat weer andere voordelen met zich meebrengt.

Sony is overigens niet de enige partij die aan de haal is gegaan met deze manier van opsplitsen van videobeelden. Waar Sony kiest voor een voorbeeld uit de gaming-industrie, legt Samsung de nadruk op het kijken van TV-programma’s. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kondigde begin deze week een 55 inch OLED HDTV aan die ondersteuning biedt voor MultiView, waarmee met behulp van een bril meningsverschillen over de zenderkeuze tot het verleden moeten behoren. Het gaat hier dus wel om een TV met Full HD-resolutie.

Bron:Engadget