Waar we eerder vandaag nog schreven over de gebogen 55-inch OLED televisie van LG is het nu de beurt aan Samsung, ook zij hebben een gebogen 55-inch OLED TV gepresenteerd.

Samsung vertegenwoordigers stellen dat de nieuwe 55-inch OLED TV een "IMAX-achtige" kijkervaring zal bieden direct vanaf je TV. In het persbericht van Samsung wordt een "panorama effect" beloofd, dit effect is iets dat met de huidige conventionele platte TV panelen niet te bereiken valt. Het moge duidelijk zijn dat zowel LG als Samsung zwaar hebben geïnvesteerd in OLED en dat beide bedrijven ongeveer gelijk op gaan.

Hoe dicht je bij de televisie moet gaan zitten om het gevoel te krijgen dat je helemaal kan opgaan in de geprojecteerde omgeving is nog niet bekend en om dit zelf te ondervinden zal naar alle waarschijnlijkheid ook nog even geduld moeten worden opgebracht.

Wanneer de OLED TV’s op de markt gaan verschijnen is tot op heden nog onbekend evenals de prijs van de nieuwe gebogen tv. Verwacht wordt dat deze in ieder geval boven de 12000 dollar zal zijn aangezien dit de prijs was van de niet gebogen LG 55-inch OLED TV, de 55EM960V. Indien Samsung wel in staat is om de televisie onder dit bedrag te verkopen, zou het een voordeel kunnen hebben op LG. Voorlopig is het in elk geval afwachten tot een van de fabrikanten meer informatie naar buiten brengt.