Voor degenen die benieuwd zijn naar wat HTC naar het Mobile World Congress zal brengen, is er goed nieuws. Als we Android Police moeten geloven, hebben zij de eerste afbeeldingen van een nieuwe HTC-smartphone in hun bezit. Het zou gaan om een smartphone met de codenaam M7.

De HTC M7 is een prototype van een smartphone, waarvan eerder al eens een 3D-render uitlekte. Inmiddels lijkt nu dus ook de eerste echte afbeelding gelekt te zijn. Het ontwerp lijkt wat weg te hebben van de Droid DNA van HTC, maar er zijn wat subtiele verschillen die aantonen dat het hier geen directe kopie betreft.

De M7 lijkt te draaien op Android dat voorzien is van een nieuwe versie van HTC’s Sense-interface. Er zijn onder andere nieuwe widgets voor snelle nieuws- en tips-weergave te zien. De tijd, het weer en de lengte van de zwarte censuurbalk op de afbeelding suggereert dat het apparaat zich in Taipei bevond wanneer de foto genomen werd, dit is de thuisbasis van HTC.

De aanraakgevoelige knoppen aan de voorzijde van de telefoon zitten vrij hoog geplaatst, waardoor onnodig veel ruimte verloren gaat. De volgorde van de Android-knoppen is daarnaast op zijn minst opmerkelijk: de home-button zit rechts op het toestel, terwijl de multitaskknop in het midden is geplaatst.