2min

Tags in dit artikel

, , ,

’s Werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie, het Mobile World Congress in Barcelona, begint alweer bijna. Smartphoneproducent HTC zal hier niet aanwezig zijn, desondanks zal het Taiwanese bedrijf alsnog bekendmakingen doen aangezien het een evenement voor zichzelf georganiseerd heeft. In verband met deze gebeurtenis is er door HTC aangekondigd dat het bedrijf een nieuwe geluids- en camerabeleving belooft voor 2013, waarschijnlijk in de vorm van de M7-smartphone.

Op de officiële website van HTC is een overzicht geplaatst met daarin een door HTC samengevatte geschiedenis met betrekking tot fotografie, beginnend in 1893 en eindigend in 2013, waar HTC een nieuw product zal introduceren: "HTC start met een nieuwe geluids- en camerabeleving in 2013".

In het overzicht wordt lichtelijk de draak gestoken met bedrijven als Apple en Nokia. Er wordt gewezen op het tekort aan verbeteringen in smartphones op het gebied van fotografie. Natuurlijk heeft HTC daar zelf ook niet veel meer aan bij kunnen dragen tot op heden. HTC wijst op het feit dat de iPhone 4S niet was voorzien van een grotere beeldsensor, ondanks een verhoging van het aantal megapixels. De Nokia 808 PureView maakt het volgens een reviewer al helemaal bont met een resolutie van 41 megapixels.

Dit aantal megapixels zou iets te maken kunnen hebben met de plannen van HTC. Verder zijn in het overzicht naast oude en nieuwere fotocamera’s een aantal telefoons van HTC zelf te zien. Op elk van deze apparaten staat het besturingssysteem Android. Dit wijst erop dat de aangekondigde smartphone waarschijnlijk ook op Android zal draaien en dit niets met de Windows Phone-plannen van HTC heeft te maken.

De HTC M7 zou een Ultrapixelsensor aan boord hebben. Dit is een lens met drie sensoren met een resolutie van 4,3 megapixel. De camera is dankzij de aanwezigheid van meerdere sensoren in staat om de beste pixels uit te kiezen.

HTC zal op 19 februari persconferenties geven in zowel New York als Londen.