2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Met het Mobile World Congress in het verschiet, zullen we de komende tijd veel nieuwe telefoons kunnen verwachten. Het Taiwanese HTC is niet van de partij op deze beurs, maar zal alsnog van plan zijn om de show te stelen met een nieuw toestel. Nu een persfoto van de HTC One is uitgelekt zal dat wel wat lastiger worden.

Op de persfoto van de HTC One valt één zaak heel erg op, de One heeft namelijk een speaker boven én onder het scherm. Het ligt daarom voor de hand dat HTC met deze smartphone een stereo-oplossing wil bieden. Ook heeft de One naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe versie van HTC’s Sense-interface aan boord.

De opvallende zaken houden echter nog niet op, want de HTC One heeft opvallend genoeg slechts twee aanraakgevoelige knoppen onder het scherm. Android-telefoons hadden in eerste instantie vaak vier knoppen aan boord, later drie. HTC wil dit aantal nu nog verder terugdringen en heeft de multitaskknop naar de eeuwige jachtvelden gewezen.

Het gaat hier om de smartphone die we eerder al onder de naam M7 verschillende malen voorbij zagen komen. HTC belooft met deze smartphone een nieuwe camerabeleving, waarschijnlijk door het gebruik van meerdere lenzen.

Verder is de HTC One voorzien van een quad-core Snapdragon-processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz, 2GB werkgeheugen en een camera met een resolutie van 13 megapixel. Het scherm meet 4,7 inch en heeft een Full HD-resolutie, de opslagcapaciteit bedraagt 32GB. Op het gebied van software wordt er voorzien in Android 4.1 Jelly Bean en HTC Sense 5.

Over een week zal HTC de HTC One waarschijnlijk uit de doeken doen. Volgens het lek kost het apparaat los zo’n 650 euro en zal de telefoon vanaf 8 maart in de winkels liggen.