1 min

Taiwan krijgt er spoedig een nieuwe budgetsmartphone op de markt bij. HTC kondigde namelijk de nieuwe Desire U aan. Deze smartphone wordt uitgerust met een 4 inch scherm en kost omgerekend zo’n 275 dollar.

De HTC Desire U krijgt een 4 inch scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Verder bevat de Desire U een 1 GHz-processor, 512MB werkgeheugen, 4GB interne opslag en de mogelijkheid tot extra geheugenuitbreiding via een micro SD-slot. Qua connectiviteit wordt de Desire U voorzien van Bluetooth 4.0 en de standaard 802.11 b/g/n WiFi-verbinding. De telefoon heeft een batterij met een capaciteit van 1.650 mAh.

De Desire U zal draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, in combinatie met HTC Sense. Om welke versie van de Sense-interface het gaat is onduidelijk. Ook wordt de Desire U uitgerust met ondersteuning voor Beats Audio.

Vooralsnog is het apparaat alleen aangekondigd voor China en Taiwan, of het toestel ook zijn weg zal vinden naar de Europese en Amerikaanse markten, is op dit moment nog niet bekend.