1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Waar andere fabrikanten hun best doen om groots uit te pakken en op te vallen tijdens de IFA, doet HTC het tegenovergestelde. De fabrikant heeft slechts één nieuw toestel aangekondigd, een midrange Android-smartphone met de naam HTC Desire X. De smartphone is overigens niet geheel nieuw maar is al eerder uitgelekt onder de naam HTC Proto.

Het gaat om een bescheiden midrange smartphone van het Taiwanese bedrijf. Zo beschikt de smartphone over een snapdragon S4 dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 768 MB aan RAM-geheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Het toestel beschikt verder over een 4 inch touchscreen met een 480 x 800 schermresolutie. Ook is er een 5 en Beats Audio integratie aanwezig. De 4 GB aan opslagcapaciteit is wat weinig maar gelukkig kan dit worden uitgebreid tot maximaal 32 GB via het micro SD-slot. Ook wordt er 25 GB aan online opslag meegeleverd via Dropbox.

De telefoon zal draaien op het Android 4.0.4 besturingssysteem met de HTC Sense 4 gebruikersinterface. Andere opvallende zaken zijn dat het toestel 9,3 mm dik is en slechts 114 gram weegt. De batterij waarvoor HTC heeft gekozen is gemiddeld met een capaciteit van 1650 mAh.

Het toestel zal in de tweede helft van september beschikbaar komen in Nederland voor een adviesprijs van 329 euro.