HTC heeft drie nieuwe toestellen aangekondigd; De HTC Desire 501 en de Desire 700, plus een dualsim-variant van de Desire 601. Deze toestellen moeten zich gaan richten op mensen die een low-end tot midrange Android-toestel zoeken.

Ondanks de erg goede HTC One (review) weet HTC toch geen goede financiële resultaten te behalen. Het bedrijf probeert dit nu op te vangen door toestellen te maken voor lagere segmenten, hoewel het merk eerder had aangegeven hier geen interesse in te hebben omdat de concurrentie op deze markt te groot zou zijn.


Met de aankondiging van een nieuwe lijn toestellen bewijst HTC serieus te zijn met de plannen om ook het lagere segment van voldoende keuze in toestellen te voorzien. HTC brengt de Desire 700 en Desire 501 uit en eerder lanceerde het Taiwanese bedrijf ook al de Desire 300 en de desire 601. Met de aankondiging van de Desire 501 en 700 meldt het bedrijf ook dat er een variant van de HTC Desire 601 uitgebracht zal gaan worden die twee simkaarten zal ondersteunen.

De HTC Desire 700 zal net als de nieuwe variant van de HTC Desire 601 gebruik kunnen maken van twee simkaarten. Het toestel beschikt over een 4,5 inch HD-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels en maakt gebruik van een 1,2 Ghz Spreadtrum Shark quad-core processor die ondersteund wordt door 1GB aan werkgeheugen. Daarnaast beschikt het toestel over een 8 megapixel-camera en 8GB opslagcapaciteit die eventueel uitgebreid kan worden met een micro SD-kaart. Dit alles zal gevoed worden door een 2.100mAh batterij. Het toestel ondersteunt geen NFC of 4G.


De HTC Desire 501 is de goedkoopste van de twee toestellen en heeft dan ook minder krachtige specificaties en kan slechts 1 simkaart gebruiken. Het toestel heeft een 4,3 inch WVGA-scherm dat een resolutie kan weergeven van 800 bij 480 pixels. De processor van het toestel zal een 1,15 GHz S T Ericsson U8520 dual-core zijn, welke wederom ondersteund zal worden door 1GB werkgeheugen. Ook dit toestel heeft een 8 megapixel-camera, 2.100mAh-batterij en ontbeert ondersteuning voor NFC en 4G.


Beide toestellen zullen in eerste instantie in thuisland Taiwan gelanceerd worden. Of en wanneer de toestellen naar Europa komen is niet bekend, maar het ligt binnen de verwachting dat dit wel op korte termijn zal gebeuren.