Hoewel Apple’s Phil Schiller nog onlangs ontkende dat het Amerikaanse bedrijf ooit op de proppen zou komen met een goedkope iPhone, blijven geruchten over zo’n toestel toch hardnekkig. Met het uitlekken van details over het uiterlijk van deze telefoon wordt het er voorlopig ongetwijfeld niet minder op. iLounge toont verschillende foto’s om te illustreren wat we qua ontwerp kunnen verwachten van een dergelijk toestel. De goedkope iPhone zou eigenschappen van de iPhone 5, iPod touch en iPod Classic overnemen.

De goedkope variant op de iPhone 5 zou bedoeld zijn voor de Chinese markt. Zoals eerder al werd gerapporteerd zou de behuizing van dit toestel vervaardigd worden uit goedkopere materialen en dat blijkt ook uit de foto’s van het toestel. De budget-iPhone wordt een halve millimeter langer en breder dan de iPhone 5. De telefoon heeft een scherm van 4 inch, met een Retina-resolutie van 1.136 bij 640 pixels.

Van voren lijkt de budget-iPhone duidelijk op een iPhone 5, maar vanuit andere hoeken zijn ook invloeden van de meest recente iPod touch en de iPod Classic zichtbaar. Zo heeft de achterkant van de budget-iPhone ongeveer dezelfde hoeken als een iPod Classic en steekt het scherm een beetje uit de behuizing, zoals bij de nieuwste iPod touch.

In de onderstaande galerij vind je nog een aantal aanvullende illustraties. Zoals altijd met geruchten: Neem het met een korreltje zout.