1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De hackersgroep evad3rs heeft een jailbreaktool gepubliceerd welke alle iOS 6-systemen van Apple kan kraken. De software heet evasi0n en is beschikbaar voor Mac OS X, Windows en Linux.

De eerste jailbreak software voor Apple’s iOS 6 staat online, vijf maanden na het debuut van de iPhone 5. Met de doopnaam evasi0n is de tool duidelijk een kindje van de hackersgroep evad3ers, een geboorte die ze met de nuchtere tweet Its live. #evasi0n de publiciteit in slingerden.

Met het programma kunnen gebruikers het OS van hun apparaten bijna volledig overnemen. Zelfgebouwde thema’s, aanpassingen in de software en alle door Apple verboden en weggestopte applicaties kan de jailbreaker nu alsnog gebruiken op een gekraakt iOS-apparaat.

Naast de iPhone 5 kan evasi0n onder andere de iPad mini en vierde generatie iPads kraken. Ook oudere apparaten die naar iOS geüpdatet zijn vallen onder de mogelijkheden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de iPhone 4, 4S en zelfs de 3GS. Gebruikers melden overigens dat de jailbreak tool Apple’s weer-applicatie laat crashen.

Gebruikers wordt op het hart gedrukt een backup van de gegevens te maken, voor het gebruik van de software. Evasi0n is te downloaden vanaf de website evasi0n.com.