Evad3rs heeft een methode vrijgegeven om iOS 7 te kunnen jailbreaken, genaamd evasi0n7. Het gaat om een volledige kraak, ofwel untethered. Dit betekent dat de jailbreak ook na het opnieuw opstarten van het iOS-apparaat nog actief is.

iOS 7 (review) is medio september uitgegeven voor Apple. Het heeft dus ongeveer een kwartaal geduurd voordat een eerste doeltreffende jailbreak beschikbaar is gesteld. Door een iOS-apparaat te jailbreaken kunnen gebruikers de beveiligingen van Apple omzeilen en bijvoorbeeld applicaties installeren die niet door Apple zijn goedgekeurd.

De eerste jailbreak is overigens niet perfect. Er wordt gesproken over meerdere bugs en de ontwikkelaar van de Cydia-store -een onofficiële applicatiewinkel- meldt dat deze nog niet getest is met de jailbreak voor iOS 7. Dat betekent dat veel zaken uit deze winkel nog niet functioneren.

De jailbreak geldt voor apparaten met iOS 7.0 tot en met iOS 7.0.4, het kraken van een apparaat duurt slechts enkele minuten. De jailbreak is te vinden op de website van evasi0n7.