De Evasi0n-jailbreak werkt niet meer op Apple’s tweede betaversie van iOS 6.1.3, dat zegt een van de ontwikkelaars van de hack. De meest recente beta patcht een van de vijf bugs die evasi0n gebruikt, waardoor het programma niet meer werkt.

"Als een van de kwetsbaarheden niet meer bestaat, werkt Evasi0n niet," zegt Evasi0n-ontwerper David Wang. "We kunnen dat deel vervangen met een andere zwakte, maar Apple zal met de update waarschijnlijk de meeste of zelfs alle bugs repareren waarvan evasi0n gebruik maakt."

Het is dus terug naar de tekentafel voor de hackersgroep Evad3rs, nu de drie weken oude kraak is achterhaald. Wang zegt dat zijn team een compleet nieuwe jailbreak kan bouwen op basis van andere gaten in het systeem. Dat betekent dat het spel begint, tussen Apple en de jailbreakgemeenschap: een race tussen de appel en de worm.

De huidige versie van Evasi0n haalde al snel 270.000 downloads na de publicatie en dat aantal steeg binnen vier dagen tot een indrukwekkende 7 miljoen downloads.

Gebruikers van de jailbreak store Cydia zullen de update dus moeten vermijden, terwijl de brave en veilige klant kan uitkijken naar de update. iOS 6.1.3 zal ook het ontgrendelingsgat aanpakken, wat Apple met iOS 6.1.2 nog niet kon verhelpen.