1 min

De nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS verschijnt op 16 september. Dan wordt iOS 9 uitgebracht voor alle iPhone, iPad, iPod Touch en Apple TV-gebruikers. Voor deze nieuwe versie is ook per direct een jailbreak verkrijgbaar, waardoor het mogelijk is om apps te installeren die standaard niet in de App Store staan. Apple heeft qua beveiliging niet alles weten dicht te timmeren in iOS 9.

Apple heeft met iOS 9 vooral gewerkt aan het verbeteren van het mobiele besturingssysteem. Zorgen dat het besturingssysteem sneller wordt, veiliger en efficiënter om gaat met de beschikbare bronnen. Een nieuw beveiligingssysteem had moeten voorkomen dat het nog eenvoudig zou zijn om een jailbreak te ontwikkelen, maar niets blijkt minder waar. De jailbreak voor iOS 9 is nu al gepresenteerd voordat iOS 9 nog moet verschijnen.

De hack is nog niet openbaar gemaakt en kan nog dus nog niet worden toegepast. Dat lijkt een kwestie van tijd te zijn, mogelijk wacht de hacker nog op een goed bod van een Chinese alternatieve applicatiewinkel. Hackers verdienen vaak goed aan een jailbreak en het meeleveren van een App Store, er zouden bedragen van 1 miljoen dollar voor betaald worden.