1 min

Tags in dit artikel

, ,

Arctic, een bedrijf dat vooral bekend is van hun koelingproducten, heeft vandaag een nieuwe zeer betaalbare mediacenter gelanceerd. Deze mediacenter is voorzien van het populaire OpenElec-besturingssysteem in combinatie met de XMBMC mediacentersoftware. Arctic laat aan Techzine weten dat het gaat om een gelimiteerde editie die tijdelijk verkocht zal worden. Het prijskaartje is ook vrij scherp te noemen, de mediacenter is te koop voor 199 euro.

Deze gelimiteerde editie van de Arctic mediacenter draagt de naam MC001-XBMC en is ontwikkeld in samenwerking met Open Elec. De hardware van de mediacenter is voor het bedrag van 199 euro zeker interessant. De mediacenter wordt aangedreven door een dual-core Intel Atom D525-processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz. Deze wordt ondersteund door een ATI Mobility Radeon HD 5430 met 512MB GDDR3. Verder is er 2GB DDR3 werkgeheugen aanwezig en een 2,5 inch 1TB harde schijf (5400 RPM) om alle films en muziek op te slaan.

Voor de vorm is er ook een DVD-RW speler en brander aanwezig. Qua poorten en connectiviteit valt er ook niet te klagen over deze mediacenter. Zo is er voor de video en audio een VGA-, HDMI-, SPDIF-, koptelefoon-, line-in- en microfoon-aansluiting aanwezig, maar ook 6 geluidsuitgangen voor 7.1 Dolby True HD of DTS HD Master Audio. Voor overige connectiviteit is er een LAN-poort, WiFi (b/g/n), 2x USB 3.0, 5x USB 2.0 en een infraroodontvanger.

De mediacenter kan worden bediend met een meegeleverde afstandsbediening maar ook via Android- en iOS-applicaties. De mediacenter kan worden besteld op de website van Arctic.