1 min

De 3G-netwerkproblemen, veroorzaakt door iOS 6.1 zijn aangepakt met een kleine update naar iOS 6.1.1. De ontstane telefonische en internetproblemen op de iPhone 4S zijn daarmee volgens Apple verleden tijd.

De eerdere update bracht LTE-ondersteuning naar meer iPhone 5-gebruikers en enkele versies van de iPad. Na de doorvoering bleek dat de update problemen met het 3G-netwerk veroorzaakte op de iPhone 4S. Apple meldt dat de update "een probleem oplost met gevolgen voor mobiele problemen en betrouwbaarheid van de iPhone 4S."

Sommige providers raadden zelfs af de update naar iOS 6.1 te installeren, vanwege de problemen. Gebruikers zouden geen goede verbinding kunnen maken met het netwerk en internet en problemen ondervinden met bellen en sms’en.

De update naar iOS 6.1.1 komt twee weken na iOs 6.1, een snelle doorvoering waar Apple waarschijnlijk voor koos vanwege de kritiek en negatieve publiciteit door de problemen met iOS 6. Gebreken in de Apple Maps en WiFi-problemen door de introductie van iOS 6 loste het bedrijf op met de update, die desondanks weer nieuwe fouten introduceerde.

iOS 6.1.1 is enkel op de iPhone 4S te downloaden. Dit kan je doen door de Instellingen-app te openen, op Algemeen te drukken, gevolgd door Software-update. Vanuit dit scherm kan de update gedownload en geïnstalleerd worden.