Apple heeft zojuist een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem iOS uitgebracht. iOS 6.1 brengt verschillende stabiliteitsverbeteringen met zich mee, alsmede enkele nieuwe functies.

iOS 6.1 is geen grote update er worden slechts enkele nieuwe functies aan het mobiele besturingssysteem toegevoegd. Zo wordt er ondersteuning van meer LTE-netwerken toegevoegd. Mensen die gebruik maken van iTunes Match kunnen nu afzonderlijke nummers downloaden vanuit iCloud. Bovendien zijn er extra beveiligingsstappen voor iCloud toegevoegd om de online dienst veiliger te maken. Er is ook een nieuwe knop toegevoegd om het advertentie-id opnieuw in te stellen.

De muziekknoppen op het vergrendelingsschem hebben een cosmetische verandering ondergaan, de Kaarten-app bevat nu een duidelijkere link voor het delen van locaties en de Passbook-app bevat nu een handleiding waaruit duidelijk wordt hoe de applicatie functioneert.

Voor Amerikaanse gebruikers is er een nieuwe functie voor Siri-toegevoegd. Mensen kunnen nu middels een stemcommando een bioscoopkaartje bestellen.

De nieuwe update voor de recentere iDevices is te downloaden door op je apparaat naar de Instellingen-applicatie te gaan en vervolgens op Algemeen en Software-update te navigeren.

iOS 6.1 wordt uitgebracht voor de iPhone 3GS, 4, 4S en 5, maar ook voor de iPad van de tweede tot de vierde generatie, de iPad mini en de iPod touch uit de vierde en vijfde generatie.

Lees meer