Het lijkt erop dat Google zich klaarmaakt voor de lancering van Google Play News. In deze aanvulling op de Play-store wil de zoekgigant kranten aan gaan bieden.

Android Police ontdekte de nieuwe sectie van de Google Play-store. Naar verwachting zal content in de Play News-afdeling op twee manieren worden aangeboden: losse edities en abonnementen.

De ontdekking werd gedaan door een JavaScript-bestand dat gehost wordt op de webversie van Google Play. De tekst "Google Play News" komt slechts één keer voor in het bestand, maar enkele regels erna blijkt dat dat niet per ongeluk is gebeurd. Zo staat er onder meer: "Meld je aan om deze nieuwseditie te downloaden."

Veel van de tekst lijkt op de Google Play Magazine-afdeling, wat er mogelijk op duidt dat beide afdelingen veel op elkaar lijken en misschien zelfs code delen.

Apple heeft al een app speciaal voor nieuws en kranten voor iOS. Newsstand, zoals de app heet, loopt goed. Recentelijk nog besloot Hearst zijn magazines op Newsstand uit te brengen.