1 min

Google wil er voor zorgen dat er meer applicaties worden gedownload vanuit Google Play, de applicatiewinkel voor Android-toestellen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Google nu een "Aangeraden voor u"-tab geïntroduceerd in de applicatiewinkel.

De "Aangeraden voor u"-database zal opgebouwd worden met behulp van regionale voorkeuren en +1-klikken. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je na één keer zoeken naar een Sudoku alleen maar waslijsten vol Sudoku-apps aangeraden krijgt. Er is namelijk de mogelijkheid om suggesties te verbergen, om zo een selectie te maken met zaken die je wel interessant vindt. Het systeem dat Google hier toepast is weliswaar niet nieuw, maar omdat het er nog niet was, is het nu wel makkelijker voor Android-gebruikers alsook ontwikkelaars om hun zoektocht naar applicaties te versnellen.

Ook Apple lanceerde vandaag een update voor de App Store, al is deze alleen zichtbaar in de iOS 6-beta’s. Met behulp van de technologie van het overgenomen Chomp wordt het eenvoudiger om applicaties te doorzoeken.