We zien dagelijks concepten van verschillende soorten producten langskomen en in veel gevallen gaat het daarbij om komende producten van Apple. Meestal vinden we deze concepten niet interessant genoeg om met je te delen, maar in dit geval denken we er anders over. Een concept van een budget-iPhone toont een doorzichtige behuizing die doet denken aan het iconische ontwerp van de iMac G3 uit 1997.

16 jaar na de introductie van Apple’s iMac G3, lijkt het uiterlijk nog altijd tot de verbeelding te spreken voor ontwerpers. Matteo Gianni ging aan de slag met zijn idee van de budget-iPhone die voor later dit jaar verwacht wordt en liet zich inspireren door de kleurige en doorzichtige behuizingen van de iMac G3. Verder is ook duidelijk zichtbaar dat Gianni zich liet inspireren door het ontwerp van de huidige iPod touch (review).


Of Apple werkelijk zo’n ontwerp overweegt blijft op het moment natuurlijk gissen, maar het zou een breuk met het recente verleden zijn. Apple probeert interne hardware nu juist zo goed mogelijk weg te werken en staat ook niet meer voor de toegankelijkheid van hardware die het destijds met de iMac G3 wilde uitstralen.

De goedkopere iPhone wordt later dit jaar verwacht en zou een scherm van 4 inch krijgen, net als de iPhone 5. De behuizing wordt waarschijnlijk gezien de lagere prijs niet van aluminium gemaakt en blijft daarom een punt van discussie.

Zie voor de afbeeldingen van het concept de galerij bij dit artikel.

Lees meer