1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een Japanse blog maakt vermelding van een goedkopere iPhone die in 2014 zijn intrede zou maken. De budget-smartphone gaat volgens de blog huizen in een behuizing van polycarbonaat en krijgt een prijs van 330 dollar. Een high-end model met een scherm van 4,5 inch is naar verluidt verzet naar 2014.

Met het oog op het succes van de Nexus 7 en Apple’s kleine, goedkopere iPad mini, galmen de wandelgangen met geruchten over een nieuw model, waar Apple aan zou werken. De blog die verslag doet had het al vaker bij het rechte eind.

Een behuizing van polycarbonaat zou de budgettelefoon omhullen. Veel fabrikanten gebruiken het materiaal, hoewel de fans van Apple die keuze bij de polycarbonaat MacBook niet bepaald waardeerden. Toch lijkt dat materiaal een redelijke optie, aangezien het gaat om een goedkoper model.

De materiaalkeuze gaat ten koste van het strakke ontwerp. Het instapmodel zou dikker zijn dan de anderen, een redelijke opoffering voor een kleiner prijsje. Daarbij is polycarbonaat een duurzaam materiaal. Geen metaal betekent ook niet dat het design meteen is afgeschreven. Concurrent Nokia gebruikt het materiaal bijvoorbeeld ook en weet toch een prima uiterlijk te realiseren.