1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Volgens IHS iSuppli zullen netbooks in 2015 uit de winkelschappen verdwenen zijn. Netbooks werden enkele jaren terug nog gezien als een nieuwe standaard voor budget-laptops, maar door de opkomst van tablets werd deze productcategorie nooit wat er van verwacht werd.


Netbooks zijn rond 2010 korte tijd succesvol geweest, in dat jaar werden er rond de 32 miljoen exemplaren verkocht, maar daarna kwam de klad erin. Niet geheel toevallig werd Apple’s eerste iPad in 2010 gepresenteerd. IHS iSuppli verwacht dat er dit jaar nog ongeveer 4 miljoen netbooks verkocht worden, in 2014 zakt dat aantal naar 250.000, om in 2015 met een nulpunt te eindigen.

De opkomende tabletmarkt wordt door IHS iSuppli gezien als nekslag voor de netbooks. Tablets, met de iPad als aanvoerder, vormen een productcategorie die consumenten enthousiast weten te maken vanwege het vernieuwende uiterlijk en de rekenkracht. Ook de opkomst van high-end laptops kan echter gezien worden als een aanstichter van het uitroeien van de netbook.