Volgens een marktanalyse van onderzoeksfirma Forrester zal het aantal verkochte tablet-computers in 2015 bijna zes keer zo hoog liggen als in 2010. Het aantal verkopen zou elk jaar met 42 procent toenemen.

In de analyse van Forrester wordt aangegeven dat er in de komende 5 jaar naar verwachting zo’n half miljard computers verkocht zullen worden in de Verenigde Staten. De verkoop van computers, inclusief tablets, zal met 52 procent groeien. De verkopen van tablets zullen het snelste stijgen, Forrester voorspelt dat de verkoop van tablets van 3,5 miljoen stuks in 2010 zal stijgen naaar 20,4 miljoen stuks in 2015, een jaarlijkse groei van 42 procent.

Al in 2012 zullen er meer tablets verkocht worden dan netbooks, waar in 2014 meer mensen gebruik zullen maken van een tablet-pc dan een netbook. In 2015 zou bijna een kwart van alle verkochte computers bestaan uit tablets-computers. Volgens de marktanalyse zal de snelle groei van belangstelling voor tablets vooral ten koste gaan van netbooks. Reden hiervoor zou zijn dat ze vergelijkbaar in gebruik zijn.