1 min

Tags in dit artikel

,

Online notitiedienst Evernote wil de stap zetten naar het fysieke bestaan, stelt CEO Phil Libin in een interview met IDG News Service. Libin zegt binnenkort op de proppen te komen met Evernote-gadgets, in samenwerking met productiepartners.

Hoe de snufjes er precies uit gaan zien liet Libin niet los, maar het olifantenhoofdje zal paraderen op "nieuwe en magische" apparatuur, in plaats van te concurreren binnen reeds bestaande categorieën. Partners in productie helpen vooralsnog de producten te ontwerpen en monteren, maar op termijn wil Evernote die cyclus in eigen hand nemen.

Eerder introduceerde Evernote een notebook die handgeschreven krabbels kan omzetten in een digitale notitie en screenshots maakt die integreren met Evernote. Libin bedoelt waarschijnlijk geen Evernote-smartphone of -tablet, maar zoekt de magie wellicht in een soortgelijk continu verbonden digitaal notitieblok.

Daar liggen bijvoorbeeld mogelijkheden voor het opslaan van beelden en geluid, die direct naar de cloud getransporteerd worden zoals we gewend zijn van Evernote. Evernote’s aanwezigheid in de vorm van hardware is hoe dan ook een stap in het creëren van meer betrokkenheid onder gebruikers.