2min

Get Lucky, de nieuwe single van Daft Punk, werd vorige week uitgebracht en lijkt het succesvolle Franse duo geen windeieren te leggen. Zowel op Spotify als iTunes wist het resultaat uit een samenwerkingsverband met andere artiesten records te verbreken.

Het Lucky, waarvoor gebruik is gemaakt van de diensten van Pharrell Williams en Nile Rodgers, is pas enkele dagen oud, maar heeft al een flinke opmars doorgemaakt. De single staat in verschillende landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië al op de eerste plaats in de iTunes-toplijsten en op Spotify werd een record gevestigd voor de grootste streamingdag voor één nummer. Spotify publiceerde alleen over Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gegevens. Daft Punk stoot Ryan Lewis’ nummer genaamd Thrift Shop van de troon in de VS, in Groot-Brittannië was het Bastille’s Pompeii.

Fans van Daft Punk keken al lange tijd reikhalzend uit naar de heropstanding van de band. In 2007 en 2010 brachten de Fransmannen nog wel een live-album en soundtrack voor Tron: Legacy uit, wat de lange zit iets wist te verzachten. Toch is het al acht jaar geleden dat Daft Punk zijn laatste album uitbracht, dat was Human After All uit 2005.

Op 21 mei wordt Random Access Memories uitgebracht. Will Hope van Spotify heeft de verwachting uitgesproken dat dit de grootste release van het jaar zal zijn. "Er bestond voor mij nooit enige twijfel dat de langverwachte nieuwe single een van de grootsten van het jaar zou zijn. We verwachten dat het album eveneens een van de grootste, zo niet de grootste van het jaar wordt."