Hoewel het jaar nog niet op zijn einde is, vindt Spotify het al tijd om een inzicht te geven in welke artiesten het meest zijn gedraaid op de dienst. In hun categorieën weten Ed Sheeran, Katy Perry, Coldplay en Alt-J er met de eer vandoor te gaan.

Volgens Spotify zijn Ed Sheeran en Katy Perry de meest beluisterde mannelijke en vrouwelijke artiesten. Coldplay is als band het vaakst beluisterd en Alt-J is de beste nieuwkomer. Ed Sheeran heeft met zijn album X ook de titel van het beste album in de wacht gesleept.

Pharell Williams’ single Happy is het meest gedraaide muzieknummer. Spotify maakt ook inzichtelijk welke nummers per seizoen het vaakst zijn gedeeld. In de winter was dat opnieuw de single van Pharell Williams, in de lente All of Me van John Legend, in de zomer Rude van Magic! en in de herfst was het All About that Bass van Meghan Trainor. In België en Nederland werd het nummer Nobody to Love van Sigma het meest aangeklikt.

Wil je zien welke muziek je zelf het vaakst uit de speakers liet schallen? Neem dan een kijkje op je eigen pagina op Year in Music van Spotify.