Op 14 mei komt Nokia met minstens één nieuw Lumia-toestel op de proppen. De kans lijkt echter groot dat er meerdere modellen op de rol staan. Nokia stuurde een uitnodiging voor een evenement op 14 mei rond, het evenement vindt plaats in Londen.

Op de uitnodiging is de zin "kom te weten wat volgt, het Nokia Lumia-verhaal wordt voortgezet" te lezen, waardoor het vrij zeker lijkt dat er een nieuw Lumia op komst is. Het is nog onduidelijk om welk toestel het gaat, er gaan geruchten over meerdere nieuwe Windows Phones van Nokia.


Zo is er de Nokia EOS, een smartphone die volgens de geruchten voorzien wordt van een 41 megapixel-camera, een zogenaamde PureView-sensor. Ook wordt gesproken over een smartphone met een scherm van 5 inch. Zulke grote Windows Phones zijn er vooralsnog niet verschenen.

Ook komt er mogelijk de Lumia 928, een variant op de Lumia 920 met een behuizing van aluminium. Deze smartphone lijkt echter enkel voor Noord-Amerika bedoeld te zijn. Ook de Nokia Catwalk lijkt een doorontwikkeling te zijn van de Lumia 920, deze zou wel wereldwijd beschikbaar komen.