1 min Devices

‘Nokia EOS heet Lumia 1020’

Nokia EOS, Nokia Lumia EOS of Nokia PureView EOS. Het zijn allemaal namen die we tot nog toe voorbij zagen komen om een nieuwe smartphone van Nokia mee aan te duiden. Het zou kunnen dat al deze namen uiteindelijk weer met pensioen kunnen gaan, de telefoon zou de naam Nokia Lumia 1020 krijgen.

Dat wordt door de beruchte maar doorgaans zeer betrouwbare twitteraccount @evleaks gemeld. Zekerheid hebben we echter pas als de telefoon definitief uit de doeken is gedaan, dat gebeurt hoogstwaarschijnlijk op 11 juli in New York. Nokia stuurde voor een evenement een uitnodiging waarop de cameraresolutie van 41 megapixels wordt aangehaald.

De cameraresolutie van de telefoon lijkt redelijk vast te staan, maar verdere specificaties blijven nog grotendeels onduidelijk. We weten met enige zekerheid dat de telefoon Lumia 1020 zal heten en aan de hand van gelekte foto’s is ook af te leiden dat er een flitser in de aluminium behuizing is verwerkt. Minder zeker zijn de specificaties van een 720p-scherm van 4,5 inch, een quad-core processor en 32GB opslagcapaciteit.

Bron:TechRadar