3min Devices

‘Binnenkort drie nieuwe Nokia Lumia smartphones’

Gisterenavond doken er ineens nieuwe berichten op over nieuwe Nokia Lumia smartphones. Nokia zou op dit moment bezig zijn met drie nieuwe Lumia-smartphones die mogelijk volgende maand al worden gepresenteerd. Van één Lumia zijn al foto’s uitgelekt en is zeker dat die volgende maand in de VS verschijnt, de andere twee smartphones bestaan nog slechts uit geruchten.

De smartphone die volgende maand in de VS verschijnt is de Nokia Lumia 928, een doorontwikkeling van de Nokia Lumia 920 die exclusief bij Verizon zal worden verkocht. Deze Nokia Lumia 928 beschikt over een ander scherm, namelijk een 4,5 inch OLED-scherm en de smartphone zal een stukje dunner zijn dan de Lumia 920. Veel is het niet want de Lumia 928 zal 10.2 mm dik zijn in plaats van 10.7mm. Met het blote oog zal het waarschijnlijk niet zichtbaar zijn. De Lumia 928 zal geschikt zijn voor 4G en is te zien op bovenstaande afbeelding.

Er gaan ook geruchten over twee andere Lumia-smartphones, deze zijn bekend onder de codenamen Catwalk en EOS. De Catwalk-smartphone zou wederom een doorontwikkeling zijn van de Lumia 920 en heeft veel overeenkomsten met de Lumia 928. De Catwalk-smartphone zou voorzien zijn van een 4,5 inch octa-OLED scherm met een resolutie van 768×1280, de smartphone wordt opnieuw aangedreven door een Qualcomm Snapdragon S4 processor, 1 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslagcapaciteit. De Catwalk zou ook beschikken over een 8,7 megapixel camera en een niet verwisselbare accu met een flinke capaciteit, in totaal 2000 mAh. Nokia zou bij de Catwalk ook iets gedaan hebben met de kritiek die het heeft ontvangen over het gewicht en de dikte van de smartphones. Deze smartphone zou slechts 8.4mm dik zijn en 132 gram wegen.

Tot slot gaan er geruchten over een EOS-smartphone, een nieuw high-end model van de Finse fabrikant welke voorzien zal worden van een hoge resolutie PureView-camera. Dit zou ook de belangrijkste feature zijn van deze nieuwe EOS-smartphone, of de optische zoom ook terugkeert is de grote vraag. Verder zijn er maar weinig details bekend over deze EOS-smartphone.

Wel gaan er geruchten dat de smartphones volgende maand worden gepresenteerd en in juni op de markt komen. Vooralsnog heeft Nokia geen enkel toestel bevestigd.

De Lumia-smartphones maken gebruik van het Windows Phone-besturingssysteem en moeten zorgen voor Nokia’s comeback. Inmiddels is Nokia bezig aan het tweede jaar met een tweede serie Lumia-smartphones. Het succes van de Lumia-reeks is nog niet extreem groot maar groeit wel nog steeds en Nokia zou op de goede weg zijn om weer winstgevend te worden.

Bron:The Verge