Het lijkt erop dat Nokia een nieuw Windows Phone-toestel gaat introduceren met een indrukwekkend aantal megapixels. De Nokia Lumia EOS zou een 41 megapixel-camera bevatten en op 9 juli gelanceerd worden.

Nokia kondigde onlangs de Lumia 925 aan, wat een verbeterde versie van de Lumia 920 (review) is. Dat het daar waarschijnlijk niet bij zou blijven leek al een zekerheid, omdat er ook geruchten over andere Lumia-toestellen gingen. De naam Lumia EOS kwam daarbij geregeld voor. Ook gaf Nokia zelf aan dat er voor de zomer nog een toestel op de rol staat.

De Lumia EOS zou, net als de Nokia 808 PureView (review) voorzien worden van een camera met een resolutie van 41 megapixel. Net als de Symbian-telefoon neemt de Lumia EOS foto’s in 34 megapixel-formaat, video’s worden geschoten in 1080p. Bij video-opnames zouden gebruikers uit drie verschillende framerates kunnen kiezen.

Verder krijgt de telefoon een 720p-scherm van 4,5 inch. Nokia zou veel moeite steken in het wegwerken van de grote sensor, die bij de 808 PureView ver uit de telefoon steekt.