1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft middels een persbericht de Galaxy Tab3 7.0 aangekondigd. De nieuwe tablet wordt gekenmerkt door een slank uiterlijk en een scherm met een afmeting van 7 inch met een resolutie van 1.024 bij 660 pixels. Qua specificaties blijft de Tab3 vrijwel gelijk aan de voorganger, op de processor na.

Samsung heeft veel aandacht besteed aan de handzaamheid van de Galaxy Tab3 7.0. Het formaat van 7 inch maakt dat de tablet in theorie makkelijk met één hand is vast te houden, maar dan moet het gewicht daar wel mee corresponderen. Daarom is de Galaxy Tab3 7.0 47 gram lichter dan zijn voorganger.

De Galaxy Tab3 7.0 is uitgerust met een dual-core processor, draaiende op 1,2 GHz. De interne opslagruimte bedraagt 8GB, maar dit is middels een micro SD-kaart uit te breiden met maximaal 64GB. Het werkgeheugen bedraagt 1GB. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een camera met een resolutie van 3 megapixel, voorop zit een camera met 1,3 megapixels. De dienstdoende software is Android 4.1 Jelly Bean.

De Galaxy Tab3 7.0 komt in Nederland vanaf de zomer beschikbaar. Een prijs heeft Samsung nog niet bekendgemaakt, Techzine heeft hiernaar geïnformeerd.