1 min

Na een periode van geruchten heeft Samsung via een persbericht de Galaxy Tab 3 Lite nu officieel gepresenteerd. De tablet breidt de Galaxy Tab 3-reeks uit met een goedkoper alternatief.

De specificaties van de Galaxy Tab 3 Lite wijken niet af van de meest recente geruchten over de tablet. Dat houdt in dat er voorzien wordt in een WSVGA-scherm van 7 inch met een resolutie van 1024 bij 600 pixels, een 1,2 GHz dual-core processor en 1GB werkgeheugen.

De camera op de achterzijde heeft een resolutie van 2 megapixel, foto’s en andere data kunnen opgeslagen worden op het interne geheugen van 8GB. Samsung is de toevoeging van een micro SD-poort ook niet vergeten. De accu heeft een capaciteit van 3.600 mAh en uit de doos draait de tablet Android 4.2 Jelly Bean. Het is nog onduidelijk of en wanneer een update naar een recentere versie van het besturingssysteem verwacht kan worden.

Samsung heeft nog geen prijzen en lanceerdata bekendgemaakt, de verwachting ligt qua prijs rond de 100 euro en dat de tablet rond eind januari of begin februari in de winkels ligt. Wel is duidelijk dat er een witte en zwarte versie van de tablet wordt uitgebracht.