2min

Opnieuw duiken er geruchten op dat Apple het niet gaat redden om iOS 7 op tijd af te krijgen. AllThinsgD weet echter vandaag te melden dat Apple extra ontwikkelaars van het OS X team heeft ingezet om iOS 7 op tijd af te krijgen. Het bedrijf laat personeel ook flink overuren maken om alle op tijd af te krijgen.

Vorige maand schreven we al dat iOS 7 mogelijk later verschijnt dan gepland omdat Apple grote wijzigingen heeft doorgevoerd in iOS 7. Deze geruchten werden vandaag ook opnieuw de wereld in geholpen. Inmiddels heeft AllThingsD laten weten, op basis van betrouwbare bronnen, dat er net als in verleden extra programmeurs van het OS X-team zijn ingezet om iOS 7 op tijd af te krijgen en dat iOS 7 waarschijnlijk gewoon op tijd klaar zal zijn.

Het lijkt in elk geval duidelijk dat iOS 7 vooral veel grafische aanpassingen zal hebben. Jonathan Ive, die sinds kort leiding geeft aan de ontwikkeling van zowel iOS als OS X, zou bezig zijn om het aantal realistische elementen terug te brengen in het uiterlijk. Ivy wil meer naar een "flat design" toe. De laatste keer dat het uiterlijk van iOS echt werd verandert was in 2007. Ook Apple CEO, Tim Cook, liet al weten dat Apple nog grote verrassingen in petto heeft dit jaar, een nieuw uiterlijk voor iOS zou er een kunnen zijn.

Ook zou Jonathan Ive aan het onderzoeken zijn naar meer manieren om iOS-apparaten te bedienen, een van de nieuwe mogelijkheden zou gesture control zijn. Hij zou ook met verschillende bedrijven in gesprek zijn hierover.

In elk geval wordt er volgens AllThingsD hard gewerkt bij Apple om zowel de iOS 7 als de OS X 10.9 preview klaar te hebben voor de World Wide Developers Conference (WWDC) in juni.

Bloomberg weet vandaag ook te melden dat Apple overweegt om de Mail en Kalender applicatie flink op de schop te nemen. Beide apps zouden qua uiterlijk flink op de schop worden genomen. Volgens Bloomberg worden deze apps echter pas in een latere versie uitgebracht omdat deze niet op tijd klaar zouden zijn voor iOS 7. Over een week of zes zullen we waarschijnlijk weten hoe het precies zit.