1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De ontwikkeling van iOS 7 gaat naar verluidt langzamer dan gepland, waardoor Apple ontwikkelaars van andere platforms in moet zetten om het project op tijd af te krijgen. Het oponthoud zou het gevolg zijn van een nieuw ontwerp, opgelegd door voorman Jony Ive.

Apple werkt hard om de gestelde deadline van iOS 7 te halen, zo schrijft Daring Fireball. "Wat ik hoorde: iOS 7 loopt achter op schema en ontwikkelaars zijn weggehaald van OS X 10.9 om er aan mee te werken," meldt John Gruber, schrijver van de site. Eerder leidde soortgelijk oponthoud tot het uitstel van minder belangrijke projecten.

Het doorvoeren van Ive’s plannen voor iOS in combinatie met het vertrek van zijn voorganger Scott Forstall is een goede verklaring voor de geclaimde vertraging die het besturingssysteem heeft opgelopen.

De promotie van Jony Ive naar hoofd van Human Interfaces voorspelde eerder al een verandering van koers in termen van ontwerp. Ive was al het hoofd van industrieel ontwerp en hield er qua design minimalistische opvattingen op na die botsten met het toenmalige bestuur van Steve Jobs en Scott Forstall. Verwacht werd dat de invloeden van Ive nog conservatief zouden zijn in iOS 7, maar dat lijkt met dit nieuws ontkracht. Natuurlijk gaat het in beide gevallen om een gerucht.