We hebben de afgelopen maanden al meermaals geruchten gehoord over een phablet van het Finse merk Nokia. The Verge meldt dat ingewijde bronnen hebben aangegeven dat de smartphone met de codenaam Bandit momenteel getest wordt.

Een dik jaar geleden liet een topman van Nokia zich nog negatief uit over smartphones met een grote scherm, maar ook Nokia heeft klaarblijkelijk de nood gezien om zo’n smartphone te ontwikkelen. De Nokia Bandit is voorzien van een 1080p-scherm en draait vanzelfsprekend Windows Phone.

Verder wordt voorzien in een camera met minimaal 20 megapixel-sensor. Om die grote resolutie te bereiken heeft de phablet een naar verluidt kleine bobbel op de achterkant, waaronder de sensor is verwerkt. De behuizing is van polycarbonaat gemaakt, zoals we bij het grootste deel van de Lumia-toestellen al zagen.

Microsoft werkt op dit moment hard aan ondersteuning voor smartphones met een hogere schermresolutie en grotere schermen. Windows Phone zal bijvoorbeeld in de breedte een extra rij tegels krijgen op het startscherm.

Vorige week werd gesteld dat Nokia zijn phablet op 1 november presenteert. Dat zou overeen kunnen komen met de geluiden die The Verge nu heeft vernomen.