1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Acer heeft op de Computex-beurs in Taiwan de eerste kleine Windows 8-tablet aangekondigd. De eerste grote update voor Microsoft’s besturingssysteem zorgt er voor dat tablets met schermen kleiner dan 10 inch worden ondersteund.

Acer’s Iconia W3-810 heeft een scherm van 8,1 inch met een resolutie van 1280 x 800 pixels aan boord. De rekenkracht wordt geleverd door een Intel Atom Z2760, een dual-core processor die geklokt is op 1,8 GHz. De opslagcapaciteit bedraagt 32 of 64 GB, wat nog uit te breiden is midels een Micro SD-kaartje. De tablet heeft aan de voor- en achterzijde een 2 megapixel camera en voor de uitvoer van video-signaal kan men gebruik maken van een Micro HDMI-poort.

Ook kondigt Acer een toetsenbord voor de Iconia W3 aan. Dat toetsenbord is een stuk groter dan de tablet zelf en kan als standaard voor de tablet worden gebruikt.

De Iconia W3 is momenteel enkel voor de Amerikaanse markt aangekondigd. Daar zal de tablet voor een adviesprijs van 379 dollar van eigenaar verwisselen, het toetsenbord kost daar 79 dollar.

Zie de galerij onder dit artikel voor meer afbeeldingen van de Iconia W3.