1 min

Microsoft heeft op de TechEd 2013-conferentie weer wat details over Windows 8.1 de deur uit gedaan. De update voor Windows 8 brengt volgens de softwaregigant bijvoorbeeld ondersteuning voor het Miracast-protocol met zich mee.

Miracast is een technologie die losjes gebaseerd is op Apple’s AirPlay, maar is in tegenstelling tot Apple’s variant openbaar. AirPlay wordt enkel ondersteund door iOS- en OS X-apparaten. Met Miracast kunnen gebruikers via WiFi Direct hun scherm delen met geschikte apparaten, wat bijvoorbeeld TV’s, smartphones of PC’s kunnen zijn. Microsoft zou er bovendien nog voor kunnen kiezen om Miracast ook in de Xbox One te integreren zodat alle Windows 8.1-apparaten overweg kunnen met de spelcomputer. Daarover heeft Microsoft echter niets vermeld.

Naast de ondersteuning voor Miracast zal Windows 8.1 ook printen via WiFi Direct ondersteunen, net als breedband tethering. Zo kunnen daarvoor geschikte smartphones en tablets hun dataverbinding als een hotspot delen. Dat is bijvoorbeeld interessant voor gebruik in de kleine Windows 8.1-tablets die binnenkort veelvuldig zullen worden aangekondigd. Acer toonde vandaag al een kleine tablet op de Computex-beurs.