Microsoft probeert nog altijd de grote apps op Windows Phone 8 naar zijn platform te krijgen. Deze week claimen twee onafhankelijke geruchten dat Microsoft hier veel geld voor over heeft.

De geruchten zijn afkomstig van BusinessWeek en Business Insider. Beide claimen op basis van anonieme bronnen dat Microsoft sommige bedrijven 100.000 dollar biedt om hun apps naar Windows Phone 8 over te zetten. Helaas ontbreekt verdere informatie over het gerucht, zoals welke bij welke bedrijven en appfabrikanten Microsoft dit aanbod precies heeft gedaan.

Hoewel Windows Phone 7 en Windows Phone 8 nu samen 145.000 apps beschikbaar hebben, is het Microsoft nog altijd niet gelukt om enkele grote namen naar het platform te krijgen, zoals Pinterest en Instagram. Voor die laatste is zelfs Nokia een speciale campagne voor gestart, om de ontwikkelaars van die app zover te krijgen een Windows Phone-versie te bouwen, tot nog toe vermoedelijk zonder resultaat.

Eerder is Microsoft overigens al een programma gestart waarin het per app die een ontwikkelaar bouwt 100 dollar neerlegt, met een maximum van 10 apps. Kritiek toen al was dat Windows Phone geen apps van 100 dollar nodig heeft, maar meerdere van 100.000 dollar. Dat programma loopt overigens nog.