Apple heeft tijdens de WWDC-keynote veel van iOS 7 laten zien, maar het was blijkbaar nog lang niet alles. In een video toont iOS-ontwikkelaar Hamza Sood een verborgen instellingenpaneel waarmee veel zaken makkelijk aangepast kunne worden.

Dat het paneel ook in de uiteindelijke versie van iOS 7 zal worden toegevoegd lijkt onwaarschijnlijk, maar het geeft mogelijk nog wel enkele hints over nieuwe functies voor Apple’s mobiele besturingssysteem. Zo toont de video de mogelijkheid om mappen in mappen te plaatsen, wat in de vrijgegeven bètaversie van iOS 7 niet mogelijk is.

Een andere opvallende verschijning is de mogelijkheid om gebaren in te stellen, zoals het vegen vanaf de rand of hoek van het iPhone-scherm. Ook zijn er gebaren te programmeren.

Ook is er de mogelijkheid om animaties aan te passen en voorgeïnstalleerde applicaties uit het overzicht te verwijderen. Dit soort zaken zijn normaliter niet mogelijk, maar kunnen via de panelen wel worden benaderd. Het is mogelijk dat Apple overweegt om dergelijke zaken werkelijk toe te voegen, of dat ze enkel voor testdoeleinden zijn bedoeld.

Wil jij iOS 7 alvast uitproberen? Lees in deze handleiding hoe je de bètaversie op je iPhone of iPod touch kan installeren.