1 min

Sony en Disney zijn in Zuid-Korea begonnen met een test waarbij films die nog in de bioscoop draaien ook als stream worden aangeboden. Met deze mogelijkheid willen de producenten piraterij tegengaan.

De twee filmmaatschappijen hebben een primeur te pakken met dit aanbod; nog nooit eerder brachten Amerikaanse filmstudio’s films uit die tegelijkertijd in de bioscoop draaien. De twee partijen geven de consument hiermee meer mogelijkheden en hopen dat daarmee piraterij wordt bestreden. De test biedt films als Django Unchained, Wreck-it Ralph en Brave.

Disney probeerde deze opzet al eens eerder met Alice in Wonderland, maar stuitte op veel tegenspraak van bioscopen. Bioscopen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Italië weigerden de film uit te zenden en daardoor krabbelde Disney destijds terug.

Zuid-Korea is ’s werelds achtste filmmarkt en daarom een goede locatie voor dit soort tests. In grotere markten zullen de partijen ongetwijfeld opnieuw op weerstand stuiten. Andere grote filmmaatschappijen kijken met argusogen naar de verrichtingen van de twee merken.