2min Devices

Sony brengt The Interview toch uit op eerste Kerstdag

Sony zag zich genoodzaakt om de controversiële film The Interview uit te stellen vanwege een grote hack, bedreigingen en bioscoopketens die de vertoning niet aandurfden. De film leek even überhaupt niet meer op de markt te komen, maar op eerste Kerstdag zal alsnog een kleinschalige première plaatsvinden.

De bioscoopketens die The Interview willen uitzenden, zullen die mogelijkheid alsnog krijgen. De film werd een week geleden in zijn geheel geschrapt, maar op eerste Kerstdag zal The Interview alsnog volgens plan uitgebracht worden. Dat gebeurt echter wel op een veel kleinere schaal dan de bedoeling was, omdat veel grote bioscoopketens de vertoning niet aandurven vanwege bedreigingen vanuit de hackersgroep Guardians of Peace.

"We hebben de vertoning van The Interview nooit opgegeven," zegt Sony Pictures’ CEO Michael Lynton. "We zijn blij dat onze film op eerste Kerstdag in een aantal bioscopen getoond zal worden. Maar tegelijkertijd blijven we ons inzetten om meer uitzendplatformen en bioscopen te strikken, zodat de film een zo groot mogelijk publiek kan bereiken."

Sony Pictures richt op een vertoning in 200 tot 300 bioscopen. Er wordt ook gemeld dat The Interview al op korte termijn via streamingdiensten beschikbaar komt, daar laat Sony zelf echter niets over los.

The Interview is controversieel omdat het verhaal draait om twee personen die de opdracht krijgen om de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un om zeep te helpen. Noord-Korea noemt de film een terreurdaad. De hackersgroep Guardians of Peace heeft veel vertrouwelijke en kostbare informatie over Sony Pictures bemachtigd en een deel daarvan uit laten lekken, bij de lancering van The Interview zal dat lekken opnieuw plaatsvinden, zo werd gedreigd. De Verenigde Staten hebben Noord-Korea als verantwoordelijke van de hack aangewezen.

Bron:The Verge